Refugio voor pelgrims

Datum

Pelgrimeren in Fryslân en onderweg overnachten in een refugiokerk. Nergens in Europa vind je zoveel laatmiddeleeuwse kerken als in Noord-Nederland. Van veraf zichtbaar op de Friese terpen en Groningse wierden.

De stilte en rust van oude kerken in open en besloten streeklandschappen bieden je inspiratie en bezinning. Tegen de achtergrond van de rijke (kerkelijke) Friese geschiedenis waarover de routegidsen van pelgrimsroutes vertellen. Hedendaagse pelgrimsroutes bieden ervaringen die geworteld zijn in het eeuwenoude erfgoed van landschap, kloosters en kerken.

In negentien historische Friese kerken kun je als wandel- of fietspelgrim overnachten. In Swichum staat één van die kerken. Er is water en een toilet, geen douche en koken is niet mogelijk. Je bent zelfvoorzienend: een veldbed is aanwezig, jij hebt je slaapzak bij je.

Voor meer informatie over de Friese pelgrimspaden kijk je op: www.santiagoaanhetwad.nl

Meer nieuws...

Refugio voor pelgrims

Pelgrimeren in Fryslân en onderweg overnachten in een refugiokerk. Nergens in Europa vind je zoveel laatmiddeleeuwse kerken als in Noord-Nederland. Van veraf zichtbaar op de

Lees meer »

Voorjaarsfeestje!

Het Ayttablomke pronkt in Swichum De winterakoniet is de eerste bloeier die soms al in januari de parken en tuinen versiert. Dit kleine plantje heet

Lees meer »

Deze week in het Kerkje van Swichum:

2024 april

Week 2

ma 1
di 2
wo 3
do 4
vr 5
za 6
zo 7
ma 8
di 9
wo 10
do 11
vr 12
za 13
zo 14
ma 15
di 16
wo 17
do 18
vr 19
za 20
zo 21
ma 22
di 23
wo 24
do 25
vr 26
za 27
zo 28
ma 29
di 30
wo 1
do 2
vr 3
za 4
zo 5