Nieuwe beheerder stelt zich voor

Datum

Het kerkje van Swichum had een vacature, nadat Sietske en Jan te kennen gaven het beheer te willen overdragen.

Na een goed gesprek met de directeur van de Stichting Alde Fryske Tsjerken, ging ‘de kogel door de kerk’, per 1 april 2021 ben ik de nieuwe beheerder van het kerkje.

Mijn naam is Hannie Schuurman en ik ben ondertussen 14 jaar woonachtig in Wirdum, het buurdorp van Swichum. Vorig jaar heb ik mijn baan als bewindvoerder opgezegd en sindsdien werk ik zelfstandig als RegisterExecuteur. In dat werk adviseer ik mensen die aan het nadenken zijn over hoe ze alles geregeld willen hebben na hun overlijden. Ook wikkel ik nalatenschappen af, als erfgenamen dat zelf niet kunnen of willen doen.

Wat mij betreft krijgt ‘afscheid en rouw’ in het Kerkje van Swichum een plek: herdenkingsdiensten, bijeenkomsten rouw- en verlies(verwerking), lezingen over zingeving, religie en spiritualiteit en informatieavonden over testamenten, nalaten en erven. Ook zal er regelmatig een uitvaartbegeleider vertellen over haar of zijn werk.

Uiteraard blijft in het kerkje ook alle ruimte voor ‘geluk en trouw’: deze prachtige locatie leent zich fantastisch voor trouwerijen, kooruitvoeringen en intieme optredens van artiesten.

Meer nieuws...

Refugio voor pelgrims

Pelgrimeren in Fryslân en onderweg overnachten in een refugiokerk. Nergens in Europa vind je zoveel laatmiddeleeuwse kerken als in Noord-Nederland. Van veraf zichtbaar op de

Lees meer »

Voorjaarsfeestje!

Het Ayttablomke pronkt in Swichum De winterakoniet is de eerste bloeier die soms al in januari de parken en tuinen versiert. Dit kleine plantje heet

Lees meer »

Deze week in het Kerkje van Swichum:

2024 april

Week 2

ma 1
di 2
wo 3
do 4
vr 5
za 6
zo 7
ma 8
di 9
wo 10
do 11
vr 12
za 13
zo 14
ma 15
di 16
wo 17
do 18
vr 19
za 20
zo 21
ma 22
di 23
wo 24
do 25
vr 26
za 27
zo 28
ma 29
di 30
wo 1
do 2
vr 3
za 4
zo 5