Nieuwe beheerder stelt zich voor

Datum

Het kerkje van Swichum had een vacature, nadat Sietske en Jan te kennen gaven het beheer te willen overdragen.

Na een goed gesprek met de directeur van de Stichting Alde Fryske Tsjerken, ging ‘de kogel door de kerk’, per 1 april 2021 ben ik de nieuwe beheerder van het kerkje.

Mijn naam is Hannie Schuurman en ik ben ondertussen 14 jaar woonachtig in Wirdum, het buurdorp van Swichum. Vorig jaar heb ik mijn baan als bewindvoerder opgezegd en sindsdien werk ik zelfstandig als RegisterExecuteur. In dat werk adviseer ik mensen die aan het nadenken zijn over hoe ze alles geregeld willen hebben na hun overlijden. Ook wikkel ik nalatenschappen af, als erfgenamen dat zelf niet kunnen of willen doen.

Wat mij betreft krijgt ‘afscheid en rouw’ in het Kerkje van Swichum een plek: herdenkingsdiensten, bijeenkomsten rouw- en verlies(verwerking), lezingen over zingeving, religie en spiritualiteit en informatieavonden over testamenten, nalaten en erven. Ook zal er regelmatig een uitvaartbegeleider vertellen over haar of zijn werk.

Uiteraard blijft in het kerkje ook alle ruimte voor ‘geluk en trouw’: deze prachtige locatie leent zich fantastisch voor trouwerijen, kooruitvoeringen en intieme optredens van artiesten.

Meer nieuws...

Kerkje als theater – Ubuntu

Vrijdagavond 15 september een prachtige voorstelling door Janneke Warringa, Peter van der Zwaag, Elske Fekkes en op cello Andrea Meijer. Liedjes van bekende Nederlandse artiesten

Lees meer »

Alde Tsjerken Nije Lûden

Een boek vanuit de Stichting Alde Fryske Tsjerken. In het kader van het 50 jarig jubileum, een boek met 50 bijdragen vanuit heel verschillende hoeken.

Lees meer »

ErfGOED-boek

 “Sjoch dizze stêd; sjoch wat der rûnom bart – It âlde spegelet him yn wat de takomst hat” Laat dit nu de slogan zijn op het briefpapier van de

Lees meer »

Deze week in het Kerkje van Swichum:

2023 september

Week 4

ma 28
di 29
wo 30
do 31
vr 1
za 2
zo 3
ma 4
di 5
wo 6
do 7
vr 8
za 9
zo 10
ma 11
di 12
wo 13
do 14
vr 15
za 16
zo 17
ma 18
di 19
wo 20
do 21
vr 22
za 23
zo 24
ma 25
di 26
wo 27
do 28
vr 29
za 30
zo 1