Home Evenementen - Kerkje van Swichum Overige bijeenkomst Wereldlichtjesdag – herinnering aan het overleden kind

Wereldlichtjesdag – herinnering aan het overleden kind

Op de tweede zondag in december worden wereldwijd om 19.00 uur kaarsen aangestoken ter herinnering aan het overleden kind.

Op 11 december zal een gezamenlijke herdenking plaatsvinden rondom en in het bijzondere Kerkje van Swichum. Deze herdenkingsavond is voor iedereen die het gemis van een kind ervaart door het overlijden van een zoon of dochter, een broer of zus, een kleinkind, een neef, een nichtje of een vriendje. Ongeacht de leeftijd of de duur van het gemis worden alle overleden kinderen op deze avond herdacht.

Met elkaar zullen we een kaars voor hen aansteken in een sfeer van warmte, verbinding en samenzijn. Met muziek, teksten en het noemen van hun namen zullen we de herinnering aan hen koesteren en het gemis met elkaar delen en dragen.

Graag ontmoeten we elkaar vanaf 18.30 uur op de Parkeerplaats aan de Moskoureed in Swichum om op deze avond samen te kunnen zijn.

In stilte lopen we rond 18.45 uur gezamenlijk naar het kerkje waar we de kaarsjes zullen aansteken. Gedragen door het licht en de warmte van deze avond is er gelegenheid om je met elkaar te verbinden en stil te staan bij het gemis van jouw kind.

Deze herdenkingsavond wordt georganiseerd door Gerda van der Brug, ritueelbegeleider bij afscheid, in samenwerking met Hannie Schuurman van het Kerkje van Swichum.

Voel je vrij om deze informatie te delen met mensen voor wie deze herdenking belangrijk zou kunnen zijn. Iedereen is welkom, voor iedereen is plek!

 

Datum

11 dec 2022
Verlopen!

Tijd

Start op P-plaats Moskoureed
18:30 - 20:00