Home Evenementen - Kerkje van Swichum Overige bijeenkomst Wereldlichtjesdag – herinnering aan het overleden kind

Wereldlichtjesdag – herinnering aan het overleden kind

Op de tweede zondag in december worden wereldwijd om 19.00 uur lokale tijd kaarsen aangestoken voor overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven worden er die dag, ieder uur ergens op de wereld, kaarsen aangestoken en gaat er zo een golf van licht door de wereld.

Op zondag 8 december zal een gezamenlijke herdenking plaatsvinden rondom en in het bijzondere Kerkje van Swichum.

Deze avond is voor iedereen die het gemis van een kind ervaart door het overlijden van een zoon of dochter, een broer of zus, een kleinkind, een neef, een nichtje of een vriendje. Samen staan we stil bij kinderen, die op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden.

We eren en herinneren hen door een kaarsje te branden en te luisteren naar muziek, troostende woorden en gedichten. Wil je de naam van je kind laten noemen dan kan je dat doorgeven in een mail naar info@kerkjevanswichum.nl

We verzamelen om 18.30 uur op de parkeerplaats aan de Moskoureed in Swichum en lopen van daar gezamenlijk naar de kerk. Na afloop is er koffie, thee en chocolmel.

Deze herdenkingsavond wordt georganiseerd door Gerda van Brug, ritueelbegeleider bij afscheid en Bertine ten Brinke, in samenwerking met Hannie Schuurman van het Kerkje van Swichum.

Je mag een vrijwillige bijdrage doen, zodat we de kosten samen dragen.

Voel je vrij om deze informatie te delen met mensen voor wie deze herdenking belangrijk zou kunnen zijn. Iedereen is welkom, voor iedereen is plek!

 

Datum

08 dec 2024

Tijd

Start op P-plaats Moskoureed
18:30 - 20:00