Home Evenementen Bonifatius ‘de Weldoener’ – succesoptie (bij volle zaal 19/5)

Bonifatius ‘de Weldoener’ – succesoptie (bij volle zaal 19/5)

Locatievoorstelling van theatercollectief Illustere Figuren uit Leeuwarden.

 

Tim kijkt naar Jinek. Hij mist iets. Tim kijkt naar Op1. Hij mist iets. Tim kijkt naar het journaal. Hij mist iets. Waar is de stem van het zwijgende midden? Wie predikt de nuance?

De nuance. De middenweg. Lekker makkelijk om dat te prediken, als witte mannelijke heteroseksuele dertigers. De illustere figuren hebben nooit ergens voor hoeven vechten. Ze zijn te lui om vol te geloven. Het is niet nodig, hun levens zijn toch wel op orde. Nuance is een luxe die je alleen hebt als je nergens voor hoeft te strijden, toch?

Neem dan Bonifatius. Dat was nog eens een vent. Die stond ergens voor. Die geloofde zo hartstochtelijk dat hij hele bekeringsmissies ondernam. Zelfs zijn sterven was geen middenweg. Tim leest: ‘In 754 werd Bonifatius bij Dokkum vermoord.’

Terwijl Tim als geschiedenisfanaat de verhalen over Bonifatius verslindt, besluit hij dat hij de nieuwe Bonifatius wordt. Eigentijds. Met zijn eigen talkshow. In een kerk: de plek van ontmoeting en zingeving. Hij gaat het beter doen dan Jinek. Beter dan al die roeptoeters. Tim Verbeek. De Bonifatius van het zwijgende midden.

 

 

 

 

Inschrijven

Bonifatius 'de Weldoener'

Vul hieronder het aantal gewenste kaarten in.

Beschikbaar Tickets: 1
Het Bonifatius 'de Weldoener' ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Datum

18 jun 2022

Tijd

Bij ticketprijs 1 consumptie inbegrepen
20:00 - 21:30

Kosten

€15,00