Vocalgroup Sjonge Jonge

Sjonge Jonge voor het eerst in Swichum!

Vocal group Sjonge Jonge uit Grou bestaat uit 19 vrouwen en mannen. Dit altijd enthousiaste koor brengt een zeer gevarieerd repertoire. Denk aan mooie popballads en verstilde liedjes met een boodschap, maar ook aan swingende up tempo songs en musicalnummers. Sjonge Jonge zingt soms a capella, maar laat zich meestal begeleiden door een pianist.

De vocal group doet af en toe mee aan een festival en valt -soms tot haar eigen verbazing- regelmatig in de prijzen. Zo werd Sjonge Jonge in november 2017 voor de tweede keer winnaar van de Friese Korenslag en won het koor in 2019 het Popkoor Festival in Steenwijk. Die laatste keer schreef de jury: “Jullie interpretatie is heel sterk…fijne spanningsboog in jullie performance…een goede samenklank en dynamiek…jullie zingen ontroerend mooi en zijn heel geloofwaardig…erg hoge entertainmentwaarde”.

De koorleden hebben twee passies, namelijk zingen én gezelligheid. Deze basisvoorwaarden blijken nog altijd een heel goede match, want het is en blijft een hechte club en dat zie je terug op het podium.

Sjonge Jonge staat al vele jaren onder leiding van topdirigent Akke Bosma uit Sneek, een kei in haar vak. Ze weet er altijd nog net wat meer uit te halen dan erin zit. De Grouster regisseur Alinda Talsma zorgt telkens weer voor een bijzondere en effectieve koorregie. Voor deze gelegenheid wordt Sjonge Jonge begeleid door pianist Jelma Wiegersma.

Kaarten graag hieronder bestellen en betalen. Last minute kunnen kaarten ook aan de deur betaald worden.

Datum

20 mrt 2022
Verlopen!

Tijd

prijs inclusief 1 bakje koffie/thee
15:00 - 17:30

Kosten

€15,00