Accordéon Mélancolique

Cherie de Boer en Jean-Pierre Guiran vormen een opmerkelijk duo dat de accordeon een nieuw imago bezorgt. Vanuit het hart en met liefde voor het instrument brengen zij eigen composities, Antilliaanse walsjes, Franse musettes, Griekse folklore, Argentijnse tango’s, Krontjong melodieën, Blues en nog veel meer. Hun eerste CD werd tot de beste accordeon-CD van het jaar uitgeroepen in Zweden. Hun tweede tot CD van de Dag in het Rotterdams Dagblad. Begin augustus 2022 komt hun achtste CD uit: “Blessing in Disguise”.

Zij vinden inspiratie in elkaar, de muziek en het instrument. Een instrument dat zoveel stemmingen kent, waar je alles in kwijt kunt. Muziek uit alle windstreken. Wereldmuziek.

De Cd’s krijgen vele positieve reacties zoals:

Een tere vorm van musiceren met lichte kamermuziekachtige kwaliteiten. Vooral word ik geïmponeerd door hoe spaarzaam ze hun imponerende techniek gebruiken die zij allebei bezitten. Waar men zich in plaats daarvan op richt is de dynamiek in de melodie en de ingebouwde “muziek-lyriek” van de gekozen titels.

– Om “La Vie en Rose”, “Adeus”, en de Tangos: “El Choclo” of “Uno” te mogen beluisteren als woordenloze ballades is een verzachting voor hedendaagse geplaagde oren. Dit artiestenpaar maakt het mogelijk voor de luisteraar om te horen hoe fijnzinnig deze melodieën opgebouwd zijn.

Jean-Pierre en Cherie gaven honderden concerten in Nederland, maar ook in Denemarken, IJsland, Duitsland, Egypte, Portugal  – Sony heeft de CD La Vie en Rose uitgegeven, met Franse chanson-klassiekers én 4 nummers van Accordeon Melancolique!  -In 2021 namen zij twee composities van Jean-Pierre op met leden van het METROPOLE ORKEST in een arrangement van Bob Zimmerman. -Grote namen in de film- en tv- en theaterwereld gebruiken hun muziek. (Martin Scorsese)

Beroemd en onbekend. Wat is dat waard, de passie om schoonheid te delen is de drijfveer van deze artiesten.  Een ijzersterk duo.  Meer info op www.acmel.nl

Kaarten graag hieronder bestellen en betalen.

Datum

18 sep 2022
Verlopen!

Tijd

prijs inclusief 1 bakje koffie/thee
15:00 - 16:45

Kosten

€12,50